ONDERHOUD & REPARATIE

Kom naar Autobedrijf Milhous voor onderhoud en reparatie aan uw auto

         ONDERHOUD & REPARATIE


Is uw auto aan onderhoud of reparatie toe? Dan geven we u vooraf een prijs van veel voorkomende werkzaamheden. U krijgt direct een prijsopgave op maat en kunt gelijk een afspraak inplannen. Klik hier en kies één of meerdere onderwerpen uit de werkzaamhedenlijst en vul het kenteken in van de auto waaraan u onderhoud wilt laten plegen. Simpel, snel en transparant! Of neem contact met ons op voor een onderhoudsbeurt via ons contacformulier of bel 0624773709


 •  Ruitenwissers vervangen

  Bij Autobedrijf Milhous verwijderen we uw versleten ruitenwissers en vervangen deze door nieuwe ruitenwissers van bekende merken, zoals Valeo en Bosch. Deze zijn beter bestand tegen uitdrogen en gaan daardoor langer mee. Nieuwe ruitenwissers zorgen voor goed zicht tijdens regenbuien waardoor uw veiligheid wordt vergroot. Klik hier en kies één of meerdere onderwerpen uit de werkzaamhedenlijst en vul het kenteken in van de auto. U krijgt direct een prijsopgave op maat en u kunt gelijk een afspraak inplannen.

 • Distributieriem vervangen
  De richtlijn voor het vervangen van de distributieriem is bij 60.000 tot 120.000 gereden kilometers of om de vijf jaar.
  Bij het vervangen van de distributieriem controleert de monteur ook de balans as riem en de multi V (rib) riemen set. Het komt voor dat deze riemen ook vervangen moeten worden, omdat ze versleten zijn, want ze lopen vaak gelijk aan de distributieriem. Omdat op dat het motorblok al open ligt, is het makkelijker om de reparatie direct te doen, in plaats van een extra afspraak. Hiermee bespaart u kosten! 
 • Koppeling vervangen

  Als de versnellingsbak slecht schakelt of het koppelingspedaal is zwaarder dan werkt uw koppeling niet naar behoren en is het beste om deze te vervangen. De AutoProfijt garages, zoals Autobedrijf Milhous, vervangen uw koppeling met zorg. De koppeling, koppelingsset, koppelings platen en de benodigde drukgroep die worden geïnstalleerd zijn van hoogwaardige kwaliteit. Tijdens het vervangen van de koppeling controleert de monteur ook de transmissie olie, het vliegwiel, de aandrijfaskeringen, de krukaskeringen en de priesaskeringen. Mochten deze onderdelen ook aan vervanging toe zijn, dan laten we dit tijdig weten. U beslist dan zelf of u deze gelijktijdig met de koppeling vervanging wilt laten uitvoeren. 

 • Airco check

  Heeft u problemen met uw airco, zoals bijvoorbeeld nare geurtjes of slecht koelen, dan voeren we graag een aircocheck voor u uit. De kosten zijn circa 19,95 (afhankelijk van merk en jaartal auto) en houdt het volgende in:

  • Controle op problemen, beschadigingen en de werking van de airco;

  • Vrijblijvend advies over het verhelpen van de airco problemen;.

  • Controle condensing of beschadiging.

 • Airco onderhoud / reparatie 

  Na de airco check kunnen we onderhoud en eventuele reparaties uitvoeren zoals bijvullen van de airco, vervanging van het filter, reiniging van de verdamper en de condensor van de airco. 

 • Accu controle en vervangen
  Het controleren en vervangen van de accu verzorgen we graag voor u. We maken gebruik van kwalitatief goede merken. 
 • Bougies vervangen

  Bougies zijn kleine, maar essentiële onderdelen in de verbrandingsmotor van uw auto. Als ze niet naar behoren functioneren, dan kan dit veel schade en dus kosten aan uw motor opleveren. Vervang ze daarom op tijd. Als richtlijn geldt dat bougies maximaal drie jaar kunnen worden gebruikt, 

 • Bobine vervangen

  De bobines vormen een transformator in het ontstekingssysteem, die nodig is om uw auto te laten rijden. De bobines zorgen ervoor dat de bougies vonken en daarmee brengen zij de cilinders in beweging. De bobines zijn elektrische onderdelen en kunnen door slijtage stuk gaan. Het is niet verstandig om met een slecht werkende bobine te blijven rijden; u kunt daarmee de motor beschadigen.

  Zorg er dus voor dat de bobine tijdig wordt vervangen.

 • Cruise control reparatie

  De Cruise control is een snelheidsregelaar in uw auto die doorgaans gebruikt wordt wanneer u langere stukken op dezelfde snelheid rijdt. De Cruise control bestaat uit verschillende ‘componenten’. Als een van die componenten kapot gaat, dan werkt uw cruise control niet meer.

  Omdat cruise control uit verschillende componenten bestaat, leest de montuer uit waarom cruise control niet meer werkt. Vervolgens kunnen we aangeven wat de kosten zijn bij reparatie van de cruise control. 

 • Aandrijfas vervangen

  Ratelt uw auto aan één kant als u door een bocht rijdt en wordt dat geluid steeds harder? Dan is de aandrijfas stuk. Onze monteur kijkt altijd of het nodig is om de aandrijfas compleet te vervangen, of enkele onderdelen, zoals de homokineet.

 • Brandstoffilter vervangen

  Het brandstoffilter filtert de brandstof voordat het de motor ingaat en zorgt dat er geen vuil en vocht mee komt. Het isbelangrijk om het brandstoffilter periodiek te vervangen, omdat het filter vrij snel dicht kan slibben door vuil. Hierdoor kan uw auto problemen krijgen met het starten en kan het vermogensverlies veroorzaken. Het brandstoffilter moet periodiek vervangen worden, de richtlijn is iedere 50.000 kilometer. Meestal wordt het ilter ook vervangen bij een grote beurt. 

 • Katalysator vervangen

  Als uw katalysator rammelt, dan komt dit doordat het hitteschild van de uitlaat of katalysator zit los of de inhoud van de katalysator is terecht gekomen in de behuizing ervan. Meestal krijgt u een melding als uw katalysator kapot is op uw dashboard. Het is dan verstandig om uw AutoProfijt garage er meteen naar te laten kijken, daarmee voorkomt u grotere problemen.

  Het vervangen van een katalysator is behoorlijk prijzig omdat het een tijdrovende klus is en de katalysator is een duur onderdeel, We geven uw vooraf een  zijn dat u een complete prijsspecificatie en we leveren alleen materialen van de betere merken, waardoor u zeker weet dat de reparatie een structurele oplossing is.

 • Versnellingsbak revisie of vervanging
  Schakelt uw versnellingsbak niet meer soepel of kraakt deze of springt de pook soms uit de versnelling? Dan is de kans groot dat uw versnellingsbak kapot is. Hier zijn verschillende oorzaken voor. In een versnellingsbak zitten verschillende onderdelen, dus de kans is vrij groot dat één van de onderdelen voor het defect zorgt. Een kapotte versnellingsbak is prijzig om te reviseren en als er meerdere onderdelen kapot of gebroken zijn, dan moet de versnellingsbak vervangen worden. Wij zijn gespecialiseerd in et reviseren en vevangen van een versnellingsbak. U ontvangt altijd eerst een prijsspecificatie en bij revisie of vervanging houdt de monteur u op de hoogte van problemen die hij tijdens de reparatie tegenkomt. Ten slotte kunt u erop rekenen dat u na de reparatie weer vooruit kunt met uw auto.
 • Wiellager vervangen

  Een wiellager is één een belangrijk onderdeel van uw auto. Deze verbindt het wiel met de as, waardoor u uw auto goed kunt besturen. Wiellagers verslijten echter wel, waardoor het noodzakelijk is om ze tijdig te vervangen. Een kapotte wiellager herkent u aan een slepend of kloppend geluid als u in bochten rijdt. Bij onze AutoProfijt garage ontvangt u vooraf een prijsspecificatie, waardoor u niet voor verrassingen komt te staan. 

 • Lambdasonde vervangen

  De lambdasonde is een sensor die zich op de uitlaat bevindt en meet het zuurstofgehalte in de uitlaatgassen. Hierdoor wordt het brandstof gehalte constant gecontroleerd en tijdig worden bijgesteld. Een lambdasonde kan door ouderdom of verkeerde brandstof kapot gaan. Het gevolg is dat uw auto veel meer brandstof gebruikt en schade aan de motor kan oplopen.

 • Remblokken vervangen

  Als uw remmen een piepend geluid maken of het lampje van de remmen brandt op uw dashboard, dan is het belangrijk om uw remblokken en remschijven te laten controleren en te laten vervangen. Bij onze AutoProfijt garage kunt u er zeker van zijn dat u remblokken op een goede manier worden vervangen. We gebruiken alleen remblokken en remschijven van hoogwaardige merken. Daarnaast maken we ook de remklauwen schoon, waardoor uw remmen weer als nieuw functioneren.

 • Distributieketting

  De distributieketting- en riem hebben dezelfde functie. Via de krukas drijven ze de nokkenas- of nokkenassen aan, die vervolgens weer de in- en uitlaatkleppen bedienen. Een distributieriem is gemaakt van een sterk soort rubber of kunststof. Een distributieketting wordt gemaakt van gehard staal. Een distributieriem wordt vervangen bij 60.000 tot 120.000 gereden kilometers of om de vijf jaar. De distributieketting is duurzamer en hoeft niet preventief vervangen te worden. Er wordt gezegd dat een distributieketting een autoleven lang mee gaat. Helaas is dit niet altijd het geval; de ketting kan oprekken. Dit herkent u aan een rammelend geluid uit de motor.

  Het kan per automerk, model en zelfs motoruitvoering afhangen wat voor soort distributie uw auto heeft. Raadpleeg het onderhoudsboekje of informeer bij onze AutoProfijt garage om erachter te komen of uw auto voorzien is van een distributieketting. Heeft u het vermoeden dat uw distributieketting is opgerekt? Dan bekijken onze monteurs of uw vermoeden klopt. Als het nodig is, plannen ze  een reparatie (het vervangen van de ketting) voor u in, om zo verdere schade te beperken.